2013. május 3., péntek

SZJG 8/2 Idézetek♥

SPOILER!
Nagyon nehezemre esik kiválasztani a legjobb idézeteket, csak hát az egész könyvet elég hosszadalmas lenne leírni. :D
Most nem választottam ki 10-15 darabot, mivel elég hosszúak, ezért úgy döntöttem, hogy amelyik elég terjedelmes, azt majd külön bejegyzésekbe írom ki.:)


-Csendet kérek!-köhintett Kardos. -Nagy Zsolt. Én nem tudom, mit mondjak-nyújtotta a papírt.(...)
Persze egyest kapott, Kardos nem értékelte, hogy rímbe szedte az egész dolgozatot. Mondjuk nem csodálom, mert Zsolti rímeinek értéke a nullával volt egyenlő, sajnos a tanár képtelen volt figyelembe venni olyan irodalmi bravúrokat, mint "a csajokon feszül a ruhaha, ezt jó látni, muhaha". És hogy ennek amúgy mi köze van Zsolti jövőjéhez? Passz.

- Mi baja Virágnak?-kérdeztem Ricsitől.
- Megsértődött-legyintett.
- De miért?
- Mert ő még nem tizennyolc.
-Mi?-kérdeztem.(...)
- Úgy érzi, "senki nem várta meg", mindenki nagykorú lett, ő meg majd csak májusban.

- " Cause for twenty-four years I've been living next door to Alice-énekelte Cortez, az igazgató pedig a dallamra tapsolni kezdett. Aztán Cortez szünetet tartott, hogy a diákok énekelhessenek. Khm. Ezt:
-"Alice? But who the f*ck is Alice?"-üvöltötték egyszerre, mire Borrelnek összeszaladt a szemöldöke, Máday meg eltorzult arccal meredt Cortezre. 
- Antai-Kelemen!!!- ordította, és az udvaron mindenki felénk fordult. Huppsz.J

A hétvégét úgy tudnám jellemezni, hogy szombat: tanulás, tanulás, tanulás, Kinga-SMS, tanulás, tanulás, Virág hív, tanulás, tanulás, fáj  fejem, tanulás, Cortez jön,filmet nézünk, alvás. Vasárnap: tanulás, tanulás, szétmegy a fejem, tanulás, tanulás, tanulás, anyu felállít fél órára a könyvektől, tanulás, tanulás, Cortez hív, tanulás, tanulás, megőrültem, tanulás, húú, csoki, tanulás, tanulás, ez migrén?, tanulás, elfáradtam, alvás. Csodálatos volt.

Ohó! Hát, ki az, aki okosan vízálló szemfestéket használ, tudva, hogy biztosan bőgni fog aznap? Természetesen én. Igazából úgy terveztem, hogy a repülőn ülve az apró ablakokon kibámulva ejtek egy-két könnycseppet, de ezt bebuktam, mert már ébredés után könnyes volt a szemem, és igazából mindent sirattam. A szobámat, a lépcsőt, a nappalinkat, a konyhát, de még a tegnapi vacsora mosatlan edényeit is. 
(...)
Homályos szemmel néztema kapunkra, és az emlékek úgy öntöttek el, hogy hirtelen megtántorodtam. Láttam, ahogyan Virág és Ricsi ott áll. Kinga futóruhában, síppal a szájában vár rám. Zsolti hazakísér, és a kapuban magyaráz az érzéseiről. Dave lóg a csengőn, és hozza nekem a suliújságba szánt anyagot, Cortez támasztja a kocsiját, és mosolyogva figyel. Bravó nekem, reggel hétkor megszakadt a szívem. 






2 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a Szent Johanna Gimit !Tudzs egy kicsit többet írni?

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon szeretem a Szent Johanna Gimit !Tudzs egy kicsit többet írni?

    VálaszTörlés